În România, încălzirea în pardoseală și-a făcut apariția prin anii 1980 iar în prezent este privită ca fiind cea mai eficientă metodă de încălzire. Totuși sunt încă temeri și concepții greșite pe care le mai auzim rostite.
La originea acestor temeri stau instalații realizate în trecut, când această metodă de încălzire era la începuturile ei. Cu timpul materialele și tehnologiile folosite pentru realizarea sistemelor de încălzire în pardoseală au devenit tot mai performante.
Iată trei dintre cele mai frecvente concepții greșite:
1. ”Încălzirea prin pardoseală determină umflarea picioarelor”
În cazul sistemelor vechi de încălzirii în pardoseală, temperatura camerei putea să crească peste 35 °C iar în acest caz, picioarele se puteau umfla.
Dar în prezent, cu sistemele actuale, aceste situații nu se mai produc. În plus necesarul de căldură în cazul caselor izolate este mult mai redus.
Podeaua în sine se încălzește până la 22-24 grade Celsius. Acestă temperatură este plăcută la nivelul picioarelor. Suprafața de încălzire ( podeaua) fiind mare, mult peste dimensiunea unui calorifer, cantitatea de căldură emisă este suficientă pentru a încălzi camera.
În lunile de vară, dacă se dorește răcire camerei se poate obține acest lucru prin combinarea încălzirii in pardoseală cu o pompă de căldură.
2. ”Încălzirea prin pardoseală este nesănătoasă”
Încălzirea prin pardoseală previne circularea particulelor de praf, acarieni, alergeni și a sporilor de mucegai ( acolo unde sunt probleme de mucegai). Este benefică persoanelor care suferă de alergii sau de probleme respiratorii. Va crește calitatea aerului din locuință și se va crea un microclimat interior sănătos și confortabil.
3. ”Încălzirea prin pardoseală este mult mai scumpă decât radiatoarele”
La fel ca orice investiție și în cazul încălzirii în pardoseală, cheltuielile trebuie comparate cu beneficiile. Dar nu toate beneficiile pot fi evaluate din punct de vedere financiar.
Prețul sistemului de încălzirii in pardoseală este mai mare decât în cazul radiatoarelor tradiționale.
Dar, pe termen lung, investiția în încălzirea prin pardoseală se amortizează.
Deoarece sistemul este mult mai eficient energetic și necesită mai puțină întreținere, utilizatorii vor observa că facturile de energie și costul total al sistemului sunt mult mai scăzute decât în cazul radiatoarelor tradiționale.
Toate cheltuieli pot fi calculate și cunoscute pe baza proiectului personalizat realizat pentru fiecare client în parte.
Dacă ai optat pentru încălzirea în pardoseală afla aici costurile pentru implementarea sistemului.
Comentarii
Trimiteți un comentariu